62684_588191901198845_1549666383_n

ხაჭოს პასკა

ამ რაოდენობის მასალით გამოგივათ 1 საშუალო ან 5-6 პატარა პასკა.

დაგჭირდებათ:
600 გრ მშრალი ხაჭო
200 გრ არაჟანი
200 გრ შაქრის პუდრი (შაქრის კრისტალების დაშლას დიდი დრო და ძალისხმევა სჭირდება, ამიტომ გამოვიყენე პუდრი).
150 გრ კარაქი
1 კვერცხის გული
1 პაკეტი შაქრიანი ვანილი
3/4 ჭიქა ქიშმიში, ან დაჭრილი კურაგა, ან ცუკატები
1/2 ჭიქა ნუში
დოლბანდი (იგივე მარლა, იყიდება აფთიაქებში)

მომზადება:
გარეცხეთ ქიშმიში და კარგად შეაშრეთ. დაჭერით ნუში.

კარაქი და შაქრის პუდრი ასრისეთ კოვზით, უნდა მიიღოთ თეთრი მასა, შეურიეთ კვერცხის გული და ვანილი.

ხაჭო გაატარეთ საცერში ორჯერ, დაუმატეთ არაჟანი. (ან უფრო მარტივად – დააბლენდერეთ)

ხაჭოს და კარაქის მასა აურიეთ ერთმანეთში. დაუმატეთ ქიშმიში და თხილეული.

გაამზადეთ ფორმები, ერთი საშუალო ზომის საწური ან 5-6 პატარა ჭიქა. (ჭიქებს დრენაჟისთვის შეგიძლიათ რამდენიმე ფენა სამზარეულოს ხელსახოცი ჩაუფინოთ ძირზე და გამოცვალოთ რამდენიმე საათში.) საწურის გამოყენება ჯობია, ზედმეტი სითხე მარტივად იწურება და პასკა უფრო მშრალი და გემრიელი გამოდის.

გარეცხეთ მარლა და კარგად გაწურეთ, სამჯერ გადაკეცეთ და ჩააფინეთ ფორმაში ისე, რომ გვერდებიდან გადმოვიდეს. გაანაწილეთ მასა, გადააფარეთ გადმოსული მარლა და დაადეთ სიმძიმე. შედეთ მაცივარში მინიმუმ 12 საათით.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *